» Grote Renovatie Plaggenhut Echten

Wat is dit?

Echten,
De plaggenhut van Echten wordt momenteel geheel gerestaureerd door buurtbewoners. Een nieuw fundament, nieuwe planken en nieuwe heideplaggen moeten de hut weer een bestaan voor jaren geven. De klus wordt uitgevoerd door Henk Hut, Roelof Beuving, Bennie Fieten, Willem Prent, Jan de Bruin, Arend Fieten, en Jan Nijboer, bewoners van de Koekangerweg, en de Zegeringen in Echten. De heren denken nog een week met de klus bezig te zijn.
De plaggenhut van Echten werd in 1981 gebouwd door buurtbewoners, als versiering tijdens het 800-jarig bestaan van het dorp. “Maar na een jaar wilde niemand hem meer missen , lacht Henk Hut”. De plaggenhut had een plek verworven in Echten en de afgelopen 26 jaar was het een toeristische trekpleister, dankbare schuilplek voor fietsers tijdens regen en wie weet welke liefdes opbloeiden onder de bescherming van de heideplaggen. In 1993 werd de hut al eens geheel verbouwd en de afgelopen jaren werd er jaarlijks aan gespijkerd.
Dit jaar wachtte de hut zeer groot onderhoud. Het oude fundament deugde niet waardoor de hut scheef was gezakt en diverse planken waren bovendien flink verrot. “De hut stond op instorten, hij zou echt de winter niet doorkomen We hadden de deur al dicht getimmerd, want hij zal maar instorten als er mensen in staan”, vertelt Jan Nijboer. Samen met Henk Hut en Roelof Beuving is hij donderdagmiddag begonnen met de nieuwe voorgevel van de hut.
De planken zijn een geschenk van de gemeentewerf van de gemeente De Wolden, al het werk wordt door de buurtbezoners gedaan. Twee weken geleden hebben de buurtbewoners onder supervisie van Roelof Beuving heideplaggen gestoken in de Boswachterij Ruinen voor het nieuwe dak. “Sfgelopen vrijdag hebben we de hut helemaal platgegooid”, vertelt Henk Hut.
Met hulp van bouwvakker Arend Fieten is een goede basis gelegd voor de hut die vanaf de grond helemaal opnieuw is opgetrokken. De bedstee zit er al weer in en ook de geitenstal keert terug. “Toen het hoogste punt was bereikt, hebben we een borrel gedronken”, zegt Jan Nijboer. Henk Hut en Jan Nijboer zien de opknapbeurt ook een beetje als geste van de buurt aan Echten, waarin de komende tijd op diverse erven gewerkt wordt in het kader van het Omgevingsplan Echten.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

WMO De Wolden

Vrijetijds idee

Weblog De Wolden

Voetbalver. Zuidwolde

Echten kei van een dorp

't Echtenest 375 jaar

Obs 't Echtenest

Café Rest. Bosch-zicht

Café Rest. De Molenhoeve

Benning Bouw

Haarstudio Echten

Van Harte recr. centrum

Hoeve Sonneclaer

Recr. park Westerbergen

Fun en Party Center

Visio Het Huis te Echten

De Landgoedwinckel

Delibre Klein Paradiso

De Hutte Zuidwolde

Op stap in de regio


http//www.huusmitdebelle.mysites.nl Copyright 2002-2020